Mladi ragbijaši Čelika nastupili na turniru u Italiji

U gradu Codroipo (Italija), u organizaciji ragbi kluba iz Codroipa, održan je V međunarodni ragbi turnir pod nazivom “V Trofeo mini rugby Citta di Codroipo” za kategorije od U6 do U14.

Ragbi klub Čelik je u konkurenciji 19 klubova, gdje je učestvovalo više od 80 ekipa u razičitim kategorijama, nastupao sa 4 kategorije U8, U10, U12 i U14. Iako je konkurencija bila izuzetno jaka sve naše ekipe uspjele su pokazati evidentan napredak u ragbiju, kao i razvoju svoje igre i sportskog znanja. Izuzetno je važno napomenuti da su u skupinama od U8, U10 i U12 naše selekcije ostvarile rezultate bolje nego prethodne godine i bile kvalifikovane od 5. – 10. mjesta, dok je naša U14 selekcija bila šesta.

Ekspedicija Ragbi škole Ragbi kluba Čelik brojala je 52 igrača i 6 trenera i pratećeg osoblja. Još veći značaj nastupa na ovom turniru kazuje o tome da je ovo razvojni ragbi turnir koji je okupio više od 1000 mladih igrača i igračica u ovim kategorijama. Izuzetno je važno napomenuti da Ragbi škola ragbi kluba Čelik dobila potvrdu za svoj dobar rad tako što je za najboljeg igrača u selekciji do 12 godina u konkurenciji svih ekipa proglašen igrač Ragbi kluba Čelik DAVID ŠIŠIĆ. Naše mlade selekcije se priprema za naredni veliki međunarodni turnir u Francuskoj koji se održava u Bourg en Bresse, a naši seniori nastupaju na II kolu državnog prvenstva u ragbiju 7.