Uklonjene divlje deponije u Poslovnoj zoni Zenica 1

Uređenje Poslovne zone Zenica 1 i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta jedna je od kontinuiranih aktivnosti koje realizuje Grad Zenica u saradnji sa Agencijom ZEDA kojoj je Grad povjerio Zonu na upravljanje.

Ove sedmice provedene su aktivnosti na uklanjanju divljih deponija u Poslovnoj zoni Zenica 1 čime je učinjen još jedan korak ka ljepšem izgledu Zone. Divlje deponije su uklonjene sa nekoliko lokacija i postavljene su table za upozorenjem o zabrani odlaganja otpada koje će se pratiti pomoću videonadzora koji je tokom maja postavljen u cijeloj Poslovnoj zoni Zenica 1.

U posljednjem periodu, Grad Zenica je u saradnji s Agencijom ZEDA proveo različite aktivnosti na poboljšanju poslovnog ambijenta među kojima su:

·         čišćenje i prodaja parcela investitorima,

·         sanacija i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže,

·          u toku je realizacija radova na izgradnji saobraćajnica i prateće infrastrukture,

·         postavljena je signalizacija/bilbordi -3D mapa slobodnih i zauzetih površina

·         postavljeni su putokazi za svako preduzeće koje djeluje u Zoni, od ulaza do samog preduzeća,

·         postavljene suunificirane table s nazivima preduzeća za svakog stanara Biznis inkubatora Zenica

·          Zona je stavljena pod nadzor postavljanjem videonadzora

·         uklonjene su divlje deponije i postavljena table upozorenja o zabrani nelegalnog odlaganja otpada, a uslijedit će košenje trave, mehaničko čišćenje od gustog rastinja i pranje ulica.

Sve ove aktivnosti zajedno doprinose da Zona bude reprezentativnija, ugodnija za poslovanje i da svakim danom sve više počinje ličiti na grad firmi.