Grad Zenica će pomoći organizaciju meča za evropskog prvaka u kik boksu

Jedan u nizu prijema za uspješne sportiste i sportske kolektive organizovao je danas u svom kabinetu gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Gosti gradonačelnika bili su Ahmed Krnjić, osvajač profi titule evropskog prvaka u kik boksu u Wako asocijaciji, i njegov trener Husein Selimović.

Za osvojenu titulu evrospkog prvaka Grad je već na adresu Kluba borilačkih vještina Isak uplatio 1000 KM. Gradonačelnik Kasumović čestitao je Krnjiću i njegovom treneru Selimoviću i najavio podršku grada i u narednom periodu.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam danas ugostio našeg zeničanina  osvajača evropske titule Ahmeda Krnjića. Svjestan sam koliko je truda, znoja i odricanja potrebno da se dođe do titule evropskog prvaka. Grad će naredne godine biti domaćin odbrane titule evropskog prvaka u kik boksu“, izjavio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Kik bokser Ahmed Krnjić zahvalio se na prijemu uz obećanje da će i dalje marljivo trenirati i pripremati se za naredne nastupe. Nakon osvajanja titule na državnom prvenstvu u junu slijedi nastup na Balkanijadi, a u oktobru na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu.

„Već sam počeo pripreme za Balkanijadu i Svjetsko prvenstvo. Potrudiću se da ponovo budem među pobjednicima i da se okitim jednom od medalja. Gradonačenik je obećao podršku za organizaciju odbrane titule evropskog prvaka i mi nećemo razočarati gradonačelnika i građane Zenice“, naglasio je Krnjić.

Ahmed Krnjić spada u red mlađih kik boskera, ima samo 22 godine. Do sada je osvajao srebrene medalje sa evropskog i svjetskog prvenstva u kik boksu u amaterskoj konkurenciji. (Mirsad Pripoljac)