Nedim Sladić za Zenicainfo.ba: Kišni dani u Zenici i u narednom periodu

Zenicu, ali i Bosnu i Hercegovinu danima prati nestabilno i kišovito vrijeme. Iako je kraj mjeseca maja i ljeto je uveliko pred vratima, još uvijek nas prati hladno vrijeme.

Građani Zenice, barem u većini ankete koju smo uradili, kažu kako ne pamte ovako nešto i da nije uobičajen sličan nalet vremenskih nepilika, te smatraju da ovo nestabilno vrijeme itekako utječe na zdravlje, kako mladih, tako i starijih ljudi. Također, većina njih ne vjeruje meteorolozima i ne oslanja se na prognoze.

Meteorolozi, kako u Zenici tako i u cijeloj zemlji, najavljuju nestabilno vrijeme praćeno kišom sve do 5. juna, te mogućnost grmljavinskih neprilika.

„Do 5. juna ostaje promjenjivo i nestabilno vrijeme sa čestim poslijepodnevnim pljuskovima, ali i mogućnosti za razvoj grmljavinskih neprilika. Mjesec juni u prvoj svojoj polovini će biti dosta promjenjiv, sa velikim razvojem nestabilnosti, a nakon toga ipak očekujemo ljepše vremenske uvjete, praćene suncem i visokim ljetnim temperaturama“, izjavio je za Zenicainfo.ba, meteorolog amater iz Sarajeva, Nedim Sladić. (Maid Dizdarević)

Nedim Sladić, meteorolog amater iz Sarajeva

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime