Pogledajte dnevni red 36. sjednice Gradskog vijeća zakazane za 20. maj

U ponedjeljak 20. maja, sa početkom u 10:00h, bit će održana 36. sjednica Gradskog vijeća Zenica.

Predloženim dnevnim redom planirano je razmatranje 12 tačaka. Pored redovnog usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice i Vijećničkih pitanja, na dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu, kao i Prijedlog zaključka o usvajanju Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu i rasporedu viška prihoda.
Bit će razmatrana i aktuelna problematika u JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica, te Prijedlog Odluke o usvajanju Izmjene regulacionog plana “Trg rudara”.

Pored toga na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o provođenju Izmjene Regulacionog plana”Trg rudara”, Projekcija izgradnje i uređenja prostornog obuhvata regulacionog plana,  Odluka o provođenju Izmjene regulacionog plana “Trg rudara”, Prijedlog Odluke o načinu i uslovima prodaje građevinskog zemljišta putem licitacije-lokalitet “Trg rudara” KO Zenica II, Prijedlog Odluke o određivanju prosječne konačne građevinske cijene po m2 korisne stambene površine na području Grada Zenica, te Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji mjesne samouprave i Prijedlog dodjele mandata za člana Savjeta Mjesne zajednice “Gorica.

Vijećnici će razmatrati i Izvještaje o radu za 2018. godinu Javnih preduzeća Gradsko groblje, Grijanje i Parking sevis.