Potvrđena optužnica protiv Senaida Begića zbog zloupotrebe položaja

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 24.04.2019. godine podiglo je optužnicu protiv Begić Senaida zbog krivičnog djela produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH i krivično djelo prevara u službi iz člana 385. stav 1. KZ F BiH a sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH i Avdaković Omera zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 30.04.2019. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Optužnicom se Senaidu Begiću stavlja na teret da je kao službena osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlašćenja pribavio korist sebi i drugom i nanio štetu drugom, te da je kao službena osoba u Federaciji BiH, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, davanjem lažnih podataka doveo u zabludu ovlašćenu osobu, dok se  Avdaković Omeru  stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlašćenja pribavio korist drugima i nanio štetu drugom, navode iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.