Crno-crveni rukometni derbi u Areni: Čelik u subotu dočekuje Slobodu

Susret 22. kola Prve rukometne lige Federacije BIH sa ekipom Slobode iz Tuzle u Rukometnom klubu Čelik nazvali su „derbi godine“.

Tuzlaci predvođeni nekadašnjim igračem Čelika, Davorom Kadićem u Zenicu stižu kao favoriti. Sa pobjedom protiv ekipe trenera Seldina Rizvanovića, praktično će biti već jednom nogom u Premijer ligi.

„Odlučili smo za naredne tri veoma važne utakmice sa Slobodom, Krivajom i na kraju lige sa komšijama Školom rukometa Čelik junior, za pobjede obezbjediti vezane premije za igrače. Od gradske komsije za raspodjelu sredstava za sport dobili smo samo 17.000 KM za cijelu godinu, ali ćemo uz pomoć sponzora uspjeti obezbjediti premije za igrače“, istakao je na današnjoj press konferenciji Pane Škrbić, predsjednik kluba.

Ekipa je proteklih dana marljivo trenirala i biće kompletna u sutrašnjem duelu. Osim šest igrača koji su odmarali u prošlom kolu, kapiten i golman Riad Polić,  pivot Aldin Begagić, te desno krilo Jasmin Omerović, bekovi Muhamed Ajanović, Danijel Jurić i Kenan Muslić, na raspolaganju su i ostali mlađi igrači.

„Mi ćemo igrati za čast i obraz kluba. Izbor 16 igrača za meč će biti jako neizvjestan. Mislim da smo spremni i da su svi svjesni važnosti utakmice. Momci će dati sve od sebe da pružimo što bolju igru na parketu“, kazao je šef stručnog štaba Seldin Rizvanović.

Kapiten Rijad Polić i prvotimci Faris Mrako i Eldar Mehić, još jednom su naglasili da će dati sve od sebe kako bi opravdali povjerenje trenera, ali i da bi obradovali svoje vjerne navijače.

„Sloboda jeste favorit i ova utakmica im je ulaznica za Premijer ligu, ali mi imamo kvalitetan tim sastavljen od iskusnih igrača koji uz Čelikovu mladost može doći do povoljnog rezultata“, izjavio je kapiten Rijad Polić.

Utakmica 22. kola Prve rukometne lige Federacije BIH Čelik-Sloboda Solana igra se sutra u Areni Husejin Smajlović od 18 sati.(Mirsad Pripoljac)