ZDK: Završen mini proljetni raspust

U svim osnovnim i srednjim školama na području Zeničko dobojskog kantona u ponedjeljak, 1. aprila učenici će ponovo biti u školskim klupama nakon što su ove sedmice bili na odmoru u okviru mini proljetnog raspusta.

“Mini proljetni raspust uveden je po uzoru na zemlje Evropske unije i zemlje regiona s ciljem da bi se djeci,odnosno učenicima priuštio jedan period za odmor, te prikupljanje snage za nastavak i privođenje školske godine kraju”, podsjeća Bernadeta Galijašević, pomoćnica Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

Za nastavni kadar mini proljetni raspust bio je radni, uključujući realizaciju seminara, edukacije i priremu testova, kao i dogovore aktiva nastavnika za realizaciju nastavnog plana do kraja školske godine.

Novina je, da je ove godine mini proljetni raspust proveden u jednom terminu i za osnovne i srednje škole, za razliku od prošle godine kada je za osnovne škole bio krajem aprila, a za srednje krajem marta.

Iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK svim učenicima su poželjeli što više usvojenog i primjenjivog znanja i sretan nastavak 2. polugodišta. (Šerif Babić)