MUP ZDK: Za vrijeme i nakon nogometne utakmice BiH-Grčka nisu zabilježeni incidenti

Nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba za koordinaciju i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je prvenstveno izvršena analiza poduzetih aktivnosti, kao i cjelokupnog postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog, KDZ i saobraćajnog obezbjeđenja naznačene utakmice. Tom prilikom je konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

Za preduzimanje aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja angažovani su policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici policije Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, te pripadnici specijalnih policijskih jedinica ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo svim građanima, navijačima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.