Remi na Bilinom polju: Reprezentacija BiH sa igračem manje ispustila veliku prednost

U susretu drugog kola kvalifikacija za odlazak na EURO 2020., nogometne reprezentacije BiH i Grčke odigrali su na Bilinom polju neriješeno, 2 : 2.

Konačnim rezultatom mogu biti mnogo zadovoljniji gosti, koji su nakon samo 15 minuta bili u zaostatku od dva gola, a na kraju su naši reprezentativci morali grčevito braniti i bod. Izabranici Roberta Prosinečkog počeli su furiozno, Višća je pogodio nakon uigrane akcije poslije kornera na asistenciju Pjanića, a samo pet minuta kasnije Pjanić je još jednom pokazao svoju genijalnost spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 30-ak metara.

Nakon stečenog vodjstva “Zmajevi” kao da su stali, terensku inicijativu su prepustili Grcima koji su strpljivo gradili svoje napade, ali promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

Početak drugog poluvremena nije dao naslutiti dramu kojoj je preko 14 hiljada gledalaca prisustvovalo do kraja meča. U samo jedan minut, od bolje ekipe na terenu, naša selekcija je došla u podređeni položaj. Prvo je Fortunis sa 11 metara prepolovio prednost “Zmajeva”, a crveni karton Pjanića, kojeg je na stadionu Bilino polje izgleda vidio samo nizozemski sudija, dodatno je kompromitovao stečenu prednost. Uporni Grci su do izjednačenja došli pet minuta prije kraja, kada je dobar centaršut iskoristio rezervista Kolovos i efektno glavom savladao večeras vrlo dobrog Šehića. Do kraja su gosti pokušali da dođu do potpunog preokreta, što im nije pošlo za rukom, te su u još jednoj čudnoj utakmici, sada već možemo reći stari rivali, podjelili bodove. Kvalifikacije za EURO se nastavljaju u junu, kada naša selekcija gostuje u Finskoj.