U četvrtak promocija najboljih sportista ZDK u 2018. godini

Sve je spremno za Manifestaciju “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2018” koju Naša riječ priprema u suorganizaciji sa Sportskim savezom ZDK, a koja će se održati u četvrtak, 07. marta, sa početkom u 18,00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Na Velikoj sceni BNP-a bit će promovirani najbolji seniori i seniorke, juniori i juniorke, sportski treneri i radnici, najbolji klubovi, sportske nade, te najbolji i najzaslužniji u sportu za osobe sa invaliditetom. Bit će uručena i posebna priznanja za životno djelo u sportu. Također, bit će promovirani i zlatni prijatelji sporta, te uručena specijalna priznanja za razvoj sporta, kao i za doprinos u razvoju školskog sporta. Izbor najboljih sportista i ove godine upotpuniće prigodan kulturno-zabavni program tokom kojeg će nastupiti Omladinski hor Zenica pod dirigentskim vođenjem maestra prof. Milenka Karovića, te članice Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” Visoko.
Specijalni gost manifestacije bit će Edin Durmo, proslavljeni bh. alpinista, instruktor alpinizma i sportskog penjanja, aktivni promotor sporta i zagovornik eko turizma.
Za sve posjetitelje i ove godine pripremili smo specijalno izdanje ”ZE-DO sport” u kojem su predstavljeni najbolji u sportu. Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada ZE-DO kantona.