Emsada Kovač pobjednica “BK sevdah festa 2019.”

Interpretatorka sevdalinki Emsada Kovač pobjednica je „BK sevdah festa 2019.“ ,koji je svoje finale imao u subotu uveče u restoranu “Stari dimnjak”. Drugo mjesto osvojio je Omer Čoloman, a treće Ifeta Doglod.

Tako je odlučio osmočlani žiri na čelu sa Dilvadom Dadom Felićem, autorom Bihaćkog festivala. I po izboru publike njih troje je osvojilo prva tri mjesta, samo obrnutim redoslijedom. U revijalnom dijelu festivalskog programa nastupili su afirmisani interpretatori sevdalinke Mirhad Okanović, Ahmet Bajrić, Hasiba Agić, Ahmed Delija, Rahima Halimanović, Ramo Bejzić, Enes Karić, Kanita Karić, Kale Dijamant, Salko Meco i Izeta Milišić. Za muzičku pratnju zadužen je bio zenički Sevdah bend, a voditeljski dvojac bili su Maida Ajan, književnica iz Žepča i šoumen Enes Karić. Organizatori ovog muzučkog događaja su zenička kompanija “Braća Karić” i Dado music iz Bihaća.

“Hvala takmičarima kao i specijalnim gostima, poznatim sevdalijama, te divnoj publici, koja je u odličnoj atmosferi sasvim korektno navijala za svoje favorite”, – kazao je nakon proglašenja pobjednika Enes Karić, domaćin Festivala.

Osim troje pobjednika, u finale ovog takmičenja izborili su se još Kasim Šišić, Nijaz Ćerim, Suad Hadžiavdić, Šefik Karalija, Hajrudin Turko i Sejo Poturković.