Gradska uprava bila domaćin sastanka o realizaciji okolinskih dozvola

U prostorijama Gradske uprave Zenica održana je prezentacija implementiranih projekata iz okolinske dozvole kompanije ArcelorMittal Zenica.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva zaštite okoliša i turizma, federalni inspektori zaštite okoliša, kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša sa saradnicima,  predstavnici Grada Zenica, ArcelorMittala, Eko foruma i u svojstvu posmatrača, predstavnici organizacije “PeaceNexus” i lokalni konsultanti za Green Cities Action Plan.

Nakon detaljne prezentacije od strane menadžmenta ArcelorMittal Zenica o projektima koji su realizirani, koji su u toku ili će biti realizovani, a čija finansijska procjena ulaganja u periodu 2017.-2021. godina iznosi 214,17 miliona KM, učesnici sastanka vodili su diskusiju o ključnim stvarima u kojima dolazi do neslaganja između različitih interesnih strana.

Posebno zadovoljstvo izražavamo zbog spremnosti svih strana da učestvuju u produktivnoj diskusiji, kao i otvorenošću ArcelorMittal Zenica u prezentaciji svih projekata i projekcija, kao i mjerenja koncentracija zagađujućih materija u zraku i vodi. Ističemo i činjenicu da su napori jedne od najaktivnijih nevladnih organizacija na području Bosne i Hercegovine, Eko foruma i doveli do toga da se po prvi put u BiH organizuju ovakve prezentacije i u dijalog uključuju sve interesne grupe.

Gradska uprava Zenica čiji je cilj snažna privreda i više radnih mjesta ali i zadovoljni i zdravi građani, izražava nadu da će prezentirani projekti biti čim prije realizovani na zadovoljstvo svih strana čije interese želimo pomiriti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime