Javni poziv za konkurs za fotografije „Čimburijada, Zeničani su tradicija“

Forum građana Zenice i Muzej grada Zenice u sklopu „Zeničkog proljeća“ organizuje izložbu fotografija „Čimburijada, Zeničani su tradicija“

Pozivamo sve građane BiH i drugih zemalja da nam dostave fotografije koje ilustruju Čimburijadu koja se održava u Zenici. Fotografije se mogu dostaviti u štampanoj ili elektronskoj formi.

Nije bitno da li su fotografije u crno-bijeloj ili kolor tehnici. Nije bitno u kom vremenskom periodu su nastale. Bitno je da fotografije dokumentuju ljude i dešavanja na i uz Čimburijadu.

Fotografije su nam potrebne i zbog prikupljanja dokumentacije o Čimburijadi i izrade aplikacije za proglašenje Čimburijade kulturnim nematerijalnim dobrom pod zaštitom UNESCO.

Od prispjelih fotografija žiri će izabrati 40-50 najinteresantnijih i od njih će biti priređena  izložba

–  Organizatori se obavezuju da će sve dostavljene štampane fotografije vratiti vlasnicima.

–  Organizatori se obavezuju da će svim autorima (vlasnicima fotografija) koje budu izložene

na izložbi dati naknadu u obliku fotografije koja bude izložena na izložbi.

–  Odabrani žiri će nagraditi 3 najinteresantnije fotografije.

Fotografije dostavljati u vremenu od 9,00 do 15,00 h do 04. 03. 2019. na adresu JU Muzej grada Zenice /Muhameda Seida Serdarvića bb/. Fotografije.

Fotografije u elektronskoj formi se mogu dostaviti i na zemuzej@bih.net.ba ili forumgze@gmail.com

Uz fotografije potrebno je dostaviti ime autora (vlasnika) fotografije, kontakt telefon, te vrijeme i mjesto nastanka fotografije.

Svi učesnici moraju potvrditi da ustupaju prava, ukoliko je riječ o autorskoj fotografiji, za potrebe organiziranja izložbe promotivnih aktivnosti, ili za aplikaciju prama UNESCO.

Dodatne informacije na 061 137 369

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime