KBZ putem javno-privatnog partnerstva realizuje projekat interventne kardiologije

Zenicainfo.ba

Danas je u Zenici upriličeno potpisivanje ugovor za projekat “Interventna kardiologija JU Kantonalne Bolnice Zenica” koji je prvi finalizirani javno-privatni partnerski projekat od preko 50 identifikovanih u Katalogu potencijalnih u ZDK.

Ugovor za projekat “Interventna kardiologija JU Kantonalne bolnice Zenica” potpisali su  direktor, Rasim Skomorac u ime javnog partnera i generalni direktor D. Med Healthcare Sven-Axel Krentorz u ime privatnog partnera. Građani će pristup i ovoj usluzi ostvarivati pod istim uslovima kao u drugim javnim zdravstvenim uslugama sa zdravstvenom knjižicom.

Kako je rečeno na današnjem potpisivanju, privatni partner izgradit će, opremati, održavati i upravljati novim objektom u krugu bolnice, te će ovaj funkcionalni objekat i poslovanje po isteku ugovornog roka od 27 god, predati Kantonalnoj bolnici Zenica.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Zeničko-dobojskog kantona, koji je kazao da je ovo način da se javno i privatno partnerstvo može koristiti u smislu stvaranja uslova za pružanje servisa i usluga građaima s jedne strane, a s druge strane je i idealna prilika da se pozovu investitori da ulažu u Zeničko-dobojski kanton.

Izgradnja i opremanje Interventne kardiologije JU Kantonalna bolnica Zenica planirana je u toku ove godine, a useljenje i početak rada početkom 2020. godine. Kantonalna bolnica Zenica uradila je potrebne pripremne radnje, tako da bi realizacija projekta trebala otpočeti na proljeće. (D.S.)

 

Zenicainfo.ba
Zenicainfo.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime