Zaposlenici o 23. rođendanu Televizije Zenica

Redakciju Radio – Televizije Zenica čine novinarke, novinari, montažeri i snimatelji koji vam svaki dan donose aktuelne, brze  i tačne vijesti i događaje sa terena. Televizija Zenica nudi vam različite sadržaje od informativnih, kulturnih, zabavnih do sportskih emisija.

ZenicaInfo je Centralna informativna emisija koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljiva po modernom dizajnu, savremenoj produkciji i dugogodišnjim prezenterima, Sanelom Hasanovićem i Dankom Travarom. Iza emisije „ZenicaInfo“, koja je nedavno obilježila svoje 200-to emitovanje,  stoji cijeli tim, od novinara i urednika do realizatora i snimatelja.

Danko i Sanel  za specijalno izdanje naše emisije govore o tome kako se pripremaju za informativnu emisiju, šta im predstavlja izazov, a koji dio posla im je najstresniji. Kažu kada si voditelj, odgovornost cijelog tima, tada je samo na tebi.

Kolega Sanel Hasanović,u razgovoru nam je kazao  da je sasvim slučajno ušao u novinarsku profesiju, kada je saznao da Radio-televizija Zenica traži nova TV lica, davne 2004 godine. Posljednjih 14 godina, svakodnevno ste mogli slušati i gledati Sanela u našem programu, a evo šta nam je on rekao o svojoj dosadašnjoj karijeri.

“Odlučio sam da iskoristim priliku, da se okušam da vidim koliko mogu i koliko znam. Četrnaest godina poslije, mogu reći da nisam pogriješio kada sam donio tu odluku i svakako da je to vrijeme prošlo u dobrom ambijentu, dobroj atmosferi i ovaj posao počeo je vremenom da me ispunjava”, kazao je Sanel Hasanović, urednik web portala.

Sanel Hasanović, urednik web portala

Njegov glas slušate od davne 1996 godine na talasima našeg radija, iako je njegova karijera počela mnogo ranije, na omladinskom programu Radio Zenice. Prije deset godina počeo se pojavljivati i na malim tv ekranima. Dugi niz godina bio je urednik i voditelj emisije “Sfera”.

“Najveći dio mog boravka na televiziji prošao je u znaku bavljenja kulturom, te sam 10 godina uređivao sadržaje iz kulture. Bio sam urednik emisije “Sfera”, koja se emitovala svakog petka i pratila kučlturna dešavanja u Zenici”, kazao nam je za Zenicainfo.ba Danko Travar, novinar.

Danko Travar, novinar

Almir Hadžajlić, poznatiji kao Labud, ističe da je radijski čovjek i kada je u studiju, tamo se osjeća najljepše. Kao radio spiker svoj glas posuđivao je za mnoge reklame, bio je voditelj brojnih manifestacija, kako u našem gradu, tako i šire.

“Kada je u pitanju informativni program, zajedno sa Radio Zenice pravimo vijesti u 11 sati i 55 minuta, a svako jutro od 6 sati i 55 minuta mi smo u jutarnjem programu. Možete nas pratiti i putem malih TV ekrana. Sve vijesti pripremaju vrijedne kolege sa televizije, svakodnevno obilazeći terene i prikupljajući informacije, ističe Almir Hadžajlić – Labud, producent programa Radio Zenice.

Almir Hadžajlić – Labud, producent programa Radio Zenica

Ne smijemo zaboraviti još jednu vrijednu kariku u nizu, a to su naši vrijedni snimatelji. Pazi na kadrove, svjetlo, ne zaboravi rezervnu bateriju, najčešće je ono što svakodnevno čujemo od njih. Nejro Alijević jedan je od snimatelja čija karijera na našoj televiziji traje više od 20 godina. Kolega Nejro ističe da se izazovi pred njega i cijelu ekipu tehnike nižu iz dana u dan, ali da uz dobru i vrijednu ekipu, sve se prevaziđe.

“Ljubav prema ovoj vrsti posla, imao sam još kao tinejdžer i tim sam se vodio cijelo vrijeme. Od 1997.godine radim u ovoj medijskoj kući. Ako ne voliš ovaj posao, ne možeš ga ni raditi Najjači i najbolji projekat na kojem sam do sada radio je Zenica Summer Fest, gdje se produkcijski tim maksimalno pokazao i dobili smo pohvale sa svih strana, kaže Nejro Alijević, TV Produkcija.

 

Nejro Alijević, TV Produkcija

Sve ovo smo mi, vrijedna ekipa Radio – televizije Zenica uz koju ste već 23.godine, a mi novinari, trudimo se biti vaš pogled u svijet. (Delila Suljić)