Doček Nove godine u Zenici uz Crvenu jabuku, Amela, Kiceta i Enesa Begovića

JP „RTV Zenica“ ponovo je povjerena tehnička organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u Zenici, a i ovaj put pripemamo najbolju zabavu za sve naše sugrađane i goste.

Nakon što smo na dočeku 2018., uz Miligram, po prvi puta u centru grada okupili preko 30 hiljada posjetilaca, odlučili smo na dočeku 2019. ponovo pomjeriti granice i otići korak dalje, jer u saradnji sa Gradom Zenica, generalnim pokroviteljem programa, pripremamo dvodnevnu novogodišnju feštu, koja će se poput one prošlogodišnje dugo prepričavati i ostati u sjećanju svih onih koji odluče posljednje dane 2018. ispratiti uz muziku i druženje na Trgu Alije Izetbegovića.

Direktor JP RTV Zenica, Nandino Škrbić, gostujući u specijalnom nedjeljnom izdanju emisije Popodne sa Vama, danas je potvrdio da će nas na otvorenom, 30. i 31.12. u centru Zenice, zabavljati Crvena jabuka, Amel Ćurić, Enver Lugavić – Kice i Enes Begović. Imena izvođača garantuju fantastičan muzički mix, koji će vjerujemo zadovoljiti različite ukuse, a njihova imena garantuju odličnu muzičku zabavu.

Dvodnevna novogodišnja fešta bit će otvorena koncertom Crvene jabuke, u nedjelju, 30. decembra, a u najluđoj noći, 31.12. uživat ćemo uz Amela, Kiceta i Enesa Begovića. Popularna grupa Crvena jabuka, uz čije su hitove odrastale brojne generacije, nakon duže pauze ponovo će nastupiti u Zenici. Treba istaći da ova grupa priprema novi album, koji će izaći naredne godine, a ekskluzivno za naš portal otkrili su, da će saradnik na njihovom novom materijalu biti Zeničanin Asmir Spahić – Spaha, kompozitor i tekstopisac, jedan od osnivača zeničke grupe Nemoguće vruće. Spahić će, također saznajemo, za potrebe novog albuma Crvene jabuke, specijalno jednu pjesmu uraditi sa muzičarima iz Zenice, koja će biti snimana u studiju RTV Zenica.

Zanimljivost novogodišnjih koncerata ogledat će se i u tome, da ćemo nakon dugo vremena, zajedno na sceni vidjeti Amela i Kiceta. Amel već dugo vremena krupnim koracima trasira svoj put na regionalnom estradnom nebu, dok je Kice, da tako kažemo u „muzičkoj ilegali“, i dugo ga već nismo imali priliku vidjeti na javnim nastupima. Zanimljivo je također, da su Amel i Kice, svoj prvi zajednički nastup imali upravo u Zenici, na Radijskom festivalu, a sada su nakon dugo godina ponovo zajedno u našem gradu.

Posebno nam je zadovoljstvo, što je u našoj novogodišnjoj priči i dokazani „Bosanac“ i veliki prijatelj Zenice, Enes Begović. Jedan od najpopularnijih izvođača folk muzike, donosi nam ravnotežu muzičkih žanrova, uz fantastični repertoar hitova poput Bosanca, Lijepa je, Od života uzmi sve i tako dalje, i garantuje vrhunsku zabavu.

Treba istaći da RTV Zenica također priprema poseban praznični program, koji će početi sa prvim danima decembra, te će u skoro mjesec dana organizovati različite prigodne sadržaje za sve generacije, kojima ćemo obilježiti nadolazeće praznike. Program, koji nosi naziv „ZENICA ADVENTure“, bit će svojevrsni zimski festival različitih sadržaja na više lokacija u gradu, a bit će detaljno predstavljen na press konferenciji početkom decembra.

Vas dragi sugrađani pozivamo da u dobrom, prazničnom raspoloženju, ove zime ispratite sadržaje koje pripremamo kao što ste činili i tokom ZSF-a, i uživate u programima koje smo pripremili. Svakako pozivamo i sve privredne subjekte i zainteresovane, da iskoriste priliku da budu partneri projekta, o kojem će ponovo da priča Bosna i Hercegovina i regija. Vaša RTV Zenica.