MIZ Zenica: Brojni programi manifestacije “Želja za resulom”

Istinski uzor svakom vjerniku muslimanu u njegovim djelima treba da je poslanik Muhamed pejgamber – poruka je to ovogodišnjeg obilježavanja 12. rebiul evvel-a, rođendana Muhameda s.a.w.s..

Brojni programi manifestacije „Želja za resulom“ počeli su prošle sedmice, a centralni program planiran je za sutra u džamiji „Bosna“ u Novoj Zenici, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica.

Ovo je 16. godina zaredom otkako MIZ organizira već tradicionalnu manifestaciju „Želja za resulom“, u povodu rođendana poslanika Muhameda. Cilj je promovirati lik i djelo pejgambera, evocirati uspomene i širiti zanje o njegovom životu. To kod nas vjernika, ističe hfz. Amir ef. Kaknjo, pobuđuje posebne emocije.

„Poruka je da nam Muhamed s.a.w.s bude istinski uzor. Ne samo na jeziku, već da to bude prije svega u srcu, a potom i u djelu. Onda ćemo, uz Božiju pomoć, sigurno biti korisni i sebi, i svojoj porodici, i svome društvu, i postići uspjeh i na ovom i na budućem svijetu” – ističe ef. Kaknjo.

Pripremio je MIZ Zenica više od 70 programa u okviru manifestacije „Želja za resulom“. Tu su mevludski programi i predavanja za sve generacije vjernika, tribine, promocije knjiga i hafiski dersovi. Centralna svečanost biće sutra u džamiji Bosna u Novoj Zenici. Program će izvesti imami Medžlisa, uz predavanje hfz. Sumedina ef. Kobilice. U srijedu navečer, poslije jacije namaza, biće organiziran program samo za žene u Sejmenskoj džamiji.

U povodu nadolazećeg državnog praznika, 25. novembra će u Ensar džamiji, nakon jacije namaza, biti održana tribina doktora Aidina Huseinspahića. (A. H.)