Prosinečki: Više izmjena u sastavu, svi će dobiti šansu

foto: avaz.ba

Nogometna reprezentacija BiH večeras u 20:45 sati u Las Palmasu igra prijateljski meč protiv selekcije Španije.

Ova utakmica je ujedno i šansa da “Zmajevi” upišu desetu utakmicu zaredom bez poraza. Uoči meča, obratio se selektor Robert Prosinečki kao i nogometaš Kenan Kodro.

Prosinečki očekuje kvalitetan susret:

“Pred nama je ozbiljna utakmica iako je prijateljska. Velika je stvar igrati sa selekcijom poput Španjolske i daćemo sve od sebe da odigramo dobar meč. Imaćemo više izmjena sutra tako da će svi dobiti šansu. Španjolska je odlična reprezentacija koja nakon poraza od Hrvatske u Ligi nacija sigurno sutra pred svojom publikom želi napraviti dobar rezultat”, kazao je Prosinečki.

Na pitanje domaćih medija šta misli o selektoru Španije Prosinečki je odgovorio:

“Poznajem Luisa Enrikea odavno, igrao sam s njim i prijatelji smo. Osim toga on je odličan trener koji je pravio dobre rezultate i nadam se da će tako nastaviti i sa reprezentacijom Španjolske”.

Kenan Kodro je izjavio:

“Ovo je posebna utakmica za mene jer ću igrati u zemlji u kojoj sam se rodio. Španija ima kvalitetnu ekipu i dobrog selektora. Mogu u svakom trenutku da okrenu utakmicu u svoju korist. Važno je naravno i kako ćemo se mi postaviti. Ambijent u reprezentaciji je dobar i utakmica će sigurno biti zanimljiva.“

Španske medije je zanimalo kako naš napadač vidi njihovu sadašnju ekipu u odnosu na starije igrače koji su se oprostili od nacionalnog dresa, na šta je Kodro odgovorio:

“Ne bi bilo dobro da upoređujem igrače koji su igrali prije i ove što sada igraju. Prethodni su imali prepoznatljiv stil i pravili odlične rezultate. Nova generacija takođe ima kvalitet. Igraju u velikim klubovima i nema sumnje da će i oni imati vrhunske rezultate”.

izvor: N1