Sastanak oko realizacije projekta rekonstrukcije puta Zenica-Arnauti

Nakon što je Vlada Zeničko-dobojskog kantona na posljednjoj sjednici donijela Odluku o obezbjeđenju 1 milion KM za rekonstrukciju puta Zenica-Arnauti, u Uredu premijera održan je sastanak premijera Miralema Galijaševića, ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudina Brkića i direktora za ceste Refika Zekovića sa predstavnicima Koordinacije mjesnih zajednica ovog područja.

Na sastanku su se razmatrale dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta. Predstavnici mjesnih zajednica su izrazili zadovoljstvo ovom odlukom i naglasili da je ovo najznačajniji projekat za ovaj kraj.

«Važan nam je razvoj loklane zajednice i poboljšanje kvaliteta života naših građana. Vlada Zeničko – dobojskog kantona se u posljednje tri godine trudila i pored nasljeđenih problema i ogromnog duga ulagati u infrastrukutru bez koje nema normalnog života ali ni razvoja. U tom smislu, nastavit ćemo još jačim tempom i ubuduće», kazao je Galijašević.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti, zadaci i planovi daljeg djelovanja. Premijer Galijašević i ministar Brkić izrazili su spremnost Vlade Zeničko-dobojskog kantona za dalja ulaganja u rekonstrukciju puta Zenica-Arnauti prema urađenom projektu.

 

Press služba ZDK