Održana edukacija o plasteničkoj proizvodnji

U velikoj sali Grada Zenica, održana je edukacija odabranih korisnika po Javnom pozivu za dodjelu plastenika u projektu “Plastenička proizvodnja povrća 2017.-2018. godina u Gradu Zenica”.

Edukacija je održana u organizaciji Caritasa Švicarske, a u saradnji sa Gradom Zenica.

Ovom prilikom prisutnima su prezentovani uslovi proizvodnje povrća u zaštićenim prostorima, prednosti plasteničke proizvodnje, način pripreme terena za uzgoj povrća u plastenicima i druga značajna pojašnjenja kada je u pitanju ovakav vid proizvodnje povrća.

Podsjećamo, u sklopu projekta “Stvaranje prihoda i radnih mjesta u poljoprivrednom sektoru u Bosni i Hercegovini – (IGAS) 2016.-2020.” i projektnih aktivnosti “Plastenička proizvodnja povrća 2017.- 2018. godina u Gradu Zenica”, a na osnovu Sporazuma kojeg su zaključili Grad Zenica i NVO “Caritas Švicarske” provedena je procedura javnog poziva za dodjelu plastenika površine 100 m2. Nabavku plastenika sufinansirali su Grad Zenica u iznosu 55% od ukupne vrijednosti plastenika, 25% od ukupne vrijednosti plastenika “Caritas Švicarske”, dok odabrani korisnici učestvuju sa 20% od ukupne vrijednosti plastenika.

Kako je ranije izjavio gradonačelnik Kasumović “Projektom razvoja plasteničke proizvodnje na području Grada Zenica želi se poboljšati materijalni status stanovništva na području našeg grada”. (zenica.ba)

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime