Povoljni uvjeti za vožnju na putevima u BiH

Prema informacijama kojima raspolaže BiHAMK, ovoga jutra se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić-Grad – Ključ i M-16 Banja Luka – Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka – Turbe i R-458 Lopare – Čelić.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Na magistralnoj cesti – ulici 307. Mbbr na potezu od zgrade Općine Bugojno prema Gornjem Vakufu/Uskoplju do skretanja u ulicu Sultan Ahmedova (kod TC FIS Bugojno) te za ulice Šehitluci i S. Ahmedova, zbog održavanja „Prve gradske utrke Bugojno“, od 14 do 16 sati, moguća je etapna obustava saobraćaja u smjeru kretanja učesnika u maratonu.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo – Foča, Bihać – Bosanska Krupa, Konjic – Mostar, Donji Vakuf – Jajce – Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar – Resanovci, a isti režim saobraćaja (jednom trakom) na snazi je i na regionalnom putu R-408 Drvar – Martinbrod, zbog većeg odrona.

Na regionalnom putu R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 7 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad – Lepenica, zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime