O zdravstvu u nastavku 56. sjednice Skupštine ZDK

Nastavak 56. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održan je danas u obnovljenoj Velikoj sali Skupštine, u kojoj su osigurane pretpostavke za funkcionalniji, savremeniji i kvalitetniji rad zastupnika i unaprijeđeni uslovi za rad novinara i informisanje javnosti, kao i naknadno korištenje informacionog sistema eParlament.

U nastavku 56. sjednice Skupštine razmatrane su preostale tri tačke ranije usvojenog dnevnog reda. Podsjećanja radi, 56. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je na dnevnom redu imala osam tačaka, od kojih su prvih pet razmatrane 23.02.2018. godine.

U današnjem nastavku sjednice Skupština je prihvatila Inicijativu Senaida Begića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za izmjene i dopune federalnog Zakona o zdravstvenom osiguranju u smislu da se umjesto trenutih 11 zavoda, predvidi formiranje jedinstvenog federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja, dok bi se kantonalni zavodi prestrukturirali u službe. Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona pokreće Inicijativu za izmjene i dopune federalnog Zakona o zdravstvenom osiguranju, biti će dostavljen predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na dalje postupanje.

Skupština je na današnjem nastavku zakljčcima prihvatila Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti za 2017. godinu, a potom i Informaciju o stanju u oblasti zapošljavanja na području Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz Skupštine ZDK.