VIDEO: Petlja u Blatuši i M17 i dalje u blokadi: Borci promrzli, kamioni zaglavljeni

Širom Bosne i Hercegovine još traju protesti bivših boraca. Na više lokacija na magistralnim putevima i petljama saobraćaj je u potpunom prekidu tokom cijelog dana.

Kako javlja naš reporter, na petlji u Batuši, na minus 11 stepeni još protestuje i stotinjak Zeničana. Kažu da od blokade saobraćaja neće odustati sve dok se ne ispune tri osnovna boračka zahtjeva: objava boračkog registra, ukidanje finansiranja boračkih udruženja i uvođenje boračkog dodatka.

Jednom od njih je zbog napada bubrega ukazana hitna medicinska pomoć. Zeničani su im pritekli u pomoć, donoseći hranu i ćebad. Bivši borci pale vatre kako bi se ugrijali u dugoj noći.

Policija je prisutna ali na odstojanju. Sa lokacije u Blatuši vide se duge kolone kamiona, koji stoje blokirani na Magistralnom putu M17 u oba pravca. Ni zeničkim demobilisanim borcima još se niko od nadležnih nije obratio.

Saobraćaj je još u potpunoj blokadi i na raskrsnici magistralnih puteva M4 i M17 u mjestu Karuše, na dionici M17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), na planinskom prevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petljama Šićki brod (Tuzla) i Vogošćanska petlja (Sarajevo).

Pogledajte video-zapis sa protesta boraca i izjavu jednog od njih, Senada Delića. Izjavu nam je dao i savjetnik gradonačelnika Zenice, Armin Mujkić.

reporter: Alma Huskić

foto: Sinan Gluhić

video-zapis: Rizah Halilkadić

PROTESTI DEMOBILISANIH BORACA ARBiH

Blokada saobraćajnica na ekstremnim minusima, demobilisani borci ne odustaju…

Posted by Zenicainfo.ba on Mittwoch, 28. Februar 2018

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime