Akasha make up Zenica – Ajna Ribić: Prva Master class edukacija šminkanja u Zenici u subotu, 24. februar

Samostalni obrt Adela i Akasha make up Zenica organizuju javnu Master class edukaciju šminkanja za djevojke zainteresovane da nauče o najmodernijim trendovima i osnovama profesionalnog šminkanja. Ovaj je događaj zamišljen je kao jedinstven šou program, koji ima namjeru zabaviti, ali i pripremiti djevojke za iskustvo rada u kozmetičkoj i make up industriji.

Prvi event ovakve vrste u Zenici najavljen je za subotu, 24. februar, u Hotelu Dubrovnik. Voditeljka radionice za djevojke biće mlada zenička poduzetnica i već prekaljena edukatorica, Ajna Ribić, prva ABC model šminkerica za Fashion Week u Sarajevu.

Na ovom projektu je Ajna samostalno radila punih pet mjeseci, kako bi Zenici i Zeničankama ponudila najbolje. Mjesta su popunjena i prije najave, zbog enormno velike zainteresovanosti. Podršku, kaže, nije dobila od države i privatnih „giganata“.

Ovaj projekat i sponzori koji su ga podržali jesu jedan mali tračak nade koji podrazumijeva altruizam, saradnju, prijateljstvo, prenošenje znanja, podršku, nesebičnost, viziju i pozitivni marketing, – poručuje Ajna Ribić.

U pitanju je edukacija šminkanja za mlade djevojke koje će imati priliku da učestvuju na jednodnevnoj radionici i pritom dobiju poklone u vrijednosti od 300 KM po osobi, što je prvi takav slučaj zabilježen u Bosni i Hercegovini, – navodi organizator ovog događaja, Akasha make up Zenica.

Projekat su podržale velike kozmetičke kuće širom Bosne i Hercegovine. Svaka od učesnica pored poklona imat će priliku da osvoji neku od vrijednih nagrada. Neke od njih su putovanje koje obezbjeđuje Travel agency BISS – TOURS, karte za Multiplex Ekran Zenica, ulaznice za Bosansko narodno pozorište, The Million Sweets slatki paket, Plesna škola “Nour” vaučeri za ples, Convallaria-Ručna izrada nakita hand made nakit, Beauty for ladies…

Javnoj ,,Master class” edukaciji šminkanja prisustvovaće 35 osoba u sali za seminare u Hotelu Dubrovnik, u subotu, 24. februara. Edukacija počinje u 12 sati, a završava dodjelom diploma o uspješno završenoj obuci.