FOTO: Interetnički kamp na Kozari ugostio Suten Meagher iz Američke ambasade

Nakon buđenja, jutarnje meditacije, doručka, učesnici zimovanja su se okupili da požele dobrodošlicu gospođi Suten Meagher, zamjenici direktora Glavnog ureda Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Banjaluci. U obraćanju je istakla da je izuzetno radosna što je naš gost.

Mlađi članovi su u razgovoru sa gospođom Suten prenijeli svoje zadovoljstvo što su učesnici kampa i zašto vole biti izviđači. Stariji članovi su istakli značaj interetničkog okupljanja izviđača Zenice i Prijedora.

Zahvalili su se na finansijskoj podršci, jer bez pomoći Ambasade SAD realizacija projekta “Savršen svijet” bi bila nemoguća, stoji u izvještaju Savez izviđača Zenice o trećem danu zimovanja u okviru Interetničkog kampa na Kozari.

U toku prijepodneva su održane radionice “Drugačiji, pa šta” i “Ljutnja i bijes”. Cilj radionice “Ljutnja i bijes” je da prepoznaju bijes i usvoje tehnike kontrola bijesa, nenasilnog komuniciranja i razrješavanja konfliktnih situacija mirnim putem.

Ostatak dana je iskorišten za uživanje na snijegu.

Poslije večere smo imali proslavu četiri rođendana: Ernest Badnjević (5 godina), Bojan Đaković (13 godina), Amina Sinanović (18 godina), Adnan Badnjević (30 godina). Uz tortu, vatromet, pregršt lijepih želja, zabavu, dobru muziku za ples i pjevanje završio je treći dan zimovanja, javlja Savez izviđača Grada Zenice.