Svečano u Zavodu za medicinu rada ZDK: Adaptirane prostorije Komisije za kontrolu radne sposobnosti

Simboličnim presijecanjem vrpce od strane prim. dr Mersije Kasumović, direktorice Javne ustanove Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko – dobojskog kantona i Emira Pašalića, direktora Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zenica  danas su u funkciju puštene adaptirane prostorije Komisije za kontrolu radne sposobnosti osiguranika uslijed privremene spriječenosti za rad preko 42 dana.

Na prigodnoj svečanosti u zgradi Javne ustanove Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK, kojoj je uz uposlenike i druge goste prisustvovao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, uručene su i zahvalnice donatorima Zavoda u 2017. godini.

Tom prilikom je direktorica Zavoda, prim. dr Mersija Kasumović dodijelila zahvalnice generalnom direktoru kompanije ArcelorMittal Zenica, gospodinu Nairu Biju i direktoru zeničkog “ViK-a” Emiru Pašaliću.

Arcelor Mittal Zenica je ovoj ustanovi prošle godine donirao prenosivi instrument za monitoring prašine i aerosola na radnom mjestu. Donacijom JP “Vodovod i kanalizacija” Zenica menadžment Zavoda  adaptirao je prostorije Komisije za kontrolu radne sposobnosti osiguranika uslijed privremene spriječenosti za rad preko 42 dana, jednim svečanim činom obilježit će se i otvaranje adaptiranih prostorija. “Nama kao javnoj zdravstvenoj ustanovi, ove donacije veoma mnogo znače, te se nadamo da ćemo sa navedenim preduzećima i u budućnosti njegovati dobre poslovne odnose, a sve u cilju unapređenja kvaliteta i sigurnosti u pružanju zdravstvenih usluga“, izjavila je tom prilikom prim.dr. Mersija Kasumović, direktorica Javne ustanove Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK.