Srednjoškolci iz ZDK na Kafi s ministrom

Jučer, 27.11.2017., u zgradi Vlade ZDK, predstavnici Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona održali su sastanak sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ovog kantona.

Na sastanku su prezentovane planirane aktivnosti za ovu školsku godinu koje će se provoditi na nivou kantona. Također, razgovarano je o međusobnoj saradnji koja traje nekoliko godina te će biti produžena.

Ministar je istakao kako cijeni i podupire rad Mreže te kako ova organizacija pruža mnoge mogućnosti za napredak mladih i odgajanje budućih lidera.

Kafa s ministrom je vrlo važna aktivnost. Ovdje ne samo da možemo predstaviti svoje planove, nego imamo prliku razgovarati o zajedničkim projektima i dobiti odgovore na neka važna pitanja. Samim tim što postoji, ova aktivnost govori o potpori i poštovanju koje Ministarstvo daje srednjoškolcima ZDK. Čast i zadovoljstvo mi je bilo zastupati srednjoškolce na izuzetno produktivnom sastanku kojim se dogovorila daljnja suradnja i međusobna potpora, izjavila je predsjednica Mreže Vijeća učenika ZDK, Ida Tokalić.

Mreža Vijeća učenika ZDK zadovoljna je ishodnom sastanka dogovorenim planovima za buduću saradnju, saopšteno je iz sjedišta Vlade ZDK.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime