MUP ZDK: Nastavak operativne akcije “Mreža I”

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizovano i koje su se sumnjičile za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Naznačene aktivnosti su poduzimane u okviru policijskih akcija kodnog naziva “MREŽA” i “MREŽA I”, koje je sprovodila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva “MREŽA I”, danas 29.11.2017. godine, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na dvadeset šest lokacija na području Grada Zenica.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Više o detaljima i rezultatima same akcije ćemo moći potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

 

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje