BBI Banka: Povoljna kreditna linija za zeničku privredu i obrt

Predstavnici BBI Banke predstavili su danas zeničkim privrednicima povoljnu kreditnu liniju za finansiranje poslovanja malih privrednih subjekata i obrtnika na području Zenice. Radi se o povoljnim aranžmanima, sa vrlo niskim kamatnim stopama, koje zahvaljujući subvencijama što ih za ovu kreditnu liniju obezbjeđuje Grad Zenica, iznosi tek 0,97%, pojasnio je direktor Poslovnice BBI Banke Zenica, Vahdet Drino.

Kreditna sredstva u ukupnom iznosu od pet miliona konvertibilnih maraka namijenjena su za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranje trajnih obrtnih sredstava, osnovna sredstva i investicije, podršku pokretanju nove i održavanju postojeće proizvodnje, poboljšanje usluga i povećanje korištenja kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

Kreditna linija biće na raspolaganju privrednicima dok se sva sredstva ne raspodijele, a moguće je i produženje aranžmana, u skladu sa potrebama zeničke privrede, istaknuto je danas. (D. Suljić / S. Stević)