Košarkašice Čelika u subotu dočekuju Kozaru

Nakon pobjede u prvom kolu protv Lavova u Brčkom, košarkašice Čelik BH Telecoma u subotu igraju utakmicu drugog kola Prvenstva BiH protiv Kozare.

Pobjeda u Brčkom je tim prije vrijednija ako se uzme u obzir da je ovo jedno od najtežih gostovanja. Ekipa je odradila utakmicu na najbolji mogući način i pobjeda je došla kao nagrada za sav trud igračica i stručnog štaba. U pauzi između dvije sezone bilo je nekoliko promjena u igračkom kadru, ali prema mišljenju trenerice Aide Kalušić tim sa kojim su krenuli u sezonu može biti konkurentan za borbu za play off, a možda i za nešto više. Što se tiče utakmice drugog kola Kalušić kaže da u ekipi Kozare ima nekoliko povratnica koje su podigle kvalitet igre na viši nivo.

“To je ekipa koju predvode dvije igračice, reprezentativka Nataša Šobot i Jelena Tadić na poziciji centra. Sigurno nisu ekipa za potcjeniti, ali mi želimo kroz svaku utakmicu da gradimo što bolju igru i da dižemo formu kroz nastavak sezone. Dat ćemo sve od sebe i očekujem pobjedu”, kazala je Kalušić.

Kapitenka Ajla Selimović kaže da je ekipa protiv Lavova bila na velikom ispitu, ali da su posao odradile kako treba i pobjeda nije izostala.

“Atmosfera u ekipi je odlična. Kao kapitenka sam zadvoljna. Nadam se da ćemo ostati motivisane kao na početku sezone i vjerujem da ćemo dati sve od sebe da pobjedimo u subotu”, kaže Selimović.

Utakmica između KŽK Čelik BH Telecom i Kozare na rasporedu je u subotu u Areni Husejin Smajlović od 17 sati.(N.G.)