Jumper ubjedljivo slavio u gostima protiv Feniksa

Košarkašice zeničkog Jumpera sinoć su u okviru 2. kola Lige BiH za košarkašice gostovale u Banja Luci kod ekipe Feniksa. Zeničanke su upisale ubjedljivu pobjedu rezultatom 45:87, te tako prvenstvo otvorile sa dvije pobjede.

Već u prvoj četvrtini bilo je jasno ko je kvalitetnija ekipa, a gošće su prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 9:29. U drugoj četvrtini još su više povećali prednost, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 22:48 za Jumper.

Nastavile su izabranice Eldara Durmića da igraju sjajno i u trećoj četvrtini, te je na kraju ovog perioda na semaforu bilo 31:66 za Zeničanke. U posljednjoj četvrtini lagana utakmica, sve igračice su dobile šansu za igru, te je utakmica okončana ubjedljivom pobjedom Jumpera rezultatom 45:87 (9:29, 13:19, 9:18, 14:21).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Almedina Ahmić upisala je 19 poena i devet skokova, Adna Omerdić imala je 18 poena i šest skokova. U redovima poraženog tima Ivana Daković ubacila je 19, dok je Sonja Miljević dodala 14 poena.

Ekipa Jumpera u trećem kolu ponovo će u goste ovaj put ekipi Konjica.

izvor:sportbc.ba