Gradonačelnik Kasumović primio organizatore sajma ZEPS

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika za privredu,gradsku imovinu i upravljanjem razvojem,Amra Mehmedić  primili su danas u sjedištu Gradske uprave predstavnike Uprave sajma ZEPS,menadžera Sanela Ibrića i direktora firme “Tapas”, Elvira Ajanovića.

Povod je upravo okončani sajam ZEPS 2024. koji je nakon šest godina pauze, okupio 400 kompanija sa oko 1.200 brendova,a zemlja partner bila je Republika Turska.

Gradonačelnik Kasumović je uputio čestitku organizatorima ZEPS-a uz očekivanje da će naredni biti još uspješniji a pomoć gradske uprave je neupitna.

“Nisam vjerovao da će ovako uspjeti,ovo je jedan od najbolje održanih sajmova u ovom gradu”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Menadžer ZEPS-a, Sanel Ibrić podsjeća da je ovo jedini sajam koji je 5 dana održavao dinamiku sa više vrlo uspješnih popratnih događaja, uključujući panele i druge sadržaje.

“Sajam je posjetilo 30.000 ljudi, a posebno nas raduje podatak da na ZEPS-u bilo 5.000 mladih, učenika i studenata”, izjavio je Ibrić,dodajući da su svi učenici zadovoljni rezultatima.

Na prijemu je najavljeno dalje proširenje kapaciteta uz podizanje nivoa kvaliteta ove sajamske manifestacije. (Š.B.)