Čelik dočekuje Lukavac: Osvojiti tri boda za ostanak u vrhu tabele

Na stadionu Bilino polje danas je održana press konferencija na kojoj je najavljena utakmica 6. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj zenički Čelik dočekuje ekipu Radničkog iz Lukavca.

Nakon pet odigranih utakmica „Crno-crveni“ se nalaze na 2. poziciji prvenstvene tabele sa skorom od tri pobjede i po jednog remija i poraza. Radnički je posljednjeplasirani bez osvojenih bodova. Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Dario Damjanović i prvotimac Amar Jusić koji je u prošlom kolu od strane navijača proglašen za igrača utakmice.

“Harun Vardo se vraća nakon kazne zbog žutih kartona, Mašić je još pod upitnikom zbog viroze. Idemo sutra da ostvarimo cilj, a to su tri boda. Generalka s Radničkim koju smo dobili nam ne daje lažnu sliku, idemo da se nadigravamo i osvojimo bodove. U vrhu smo tabele. Dosta je ekipa koje su možda kvalitetom i ispred nas, ali nosimo dres s grbom Čelika i ta kvaliteta ne bi trebala stvarati prevagu. Idemo iz utakmice u utakmicu”, kazao je Damjanović i dotakao se utakmice u Hadžićima.

“Igrali smo 1:1 s igračem više, ekipa nam je izuzetno mlada. Skoro pa dječiji vrtić ali ponosan sam na njih jer maksimalno rade svoj posao i nemam im šta zamjeriti. Naši mladi igrači moraju savladati strah od gostovanja. To je posao koji moraju da shvate jako ozbiljno jer su u velikom klubu”, zaključio je Damjanović.

Jusić je istakao da se u svakoj utakmici ide na pobjedu.

“Moramo dobiti svaku na Bilinom. Nadam se da ću nastaviti, uz pomoć saigrača, sa svojim dobrim igrama. Svakako da mi prijaju dobre reakcije navijača. Pokušat ću dati sve od sebe da budem na nivou koji je potreban”, kazao je Jusić.

Haris Milak je istakao da do dogovora s Mahirom Mehićem nije stiglo jer igrač nije bio zadovoljan s ponuđenim ugovorom.

Utakmica je na rasporedu sutra (subota, 21. septembar) s početkom od 16 sati. Glavni sudija je Armin Šarić (Stolac) a njegovi pomoćnici su Mihret Zlatić (Brčko) i Ante Salapić (Livno), četvrti sudija je Ante Padro (Livno). Delegat je Mensud Drljević (Goražde) a posmatrač suđenja Boro Matan (Livno). Ulaznice su u prodaju po cijenama: zapad 7 KM, istok 6 KM i tribina jug 5 KM.