Sudar starih rivala: Travnik na punoj Piroti golom Hamze Gasala pobijedio zenički Čelik

Travnik je danas na Piroti u odličnoj atmosferi uspio da pobijedi Čelik sa 1:0 u derbiju trećeg kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Piroti je danas bila odlična posjeta i atmosfera u okršaju starih rivala Travnika i Čelika, te se očekivalo dosta uzbuđenja.

Nije bilo previše uzbuđenja na startu utakmice, a na prvu priliku čekali smo skoro 20 minuta. Prvi su zaprijetili domaći preko Kolende, ali je Durmo to odbranio.

U prvom poluvremenu je to bila velika borba na sredini terena i bilo je jasno da su oba tima maksimalno fokusirana na odbranu gola. I kada se čekao kraj prvog dijela Travnik je imao fantastičnu šansu.

Marković je odlično šutirao i pogodio prečku Čelikovog gola u 41. minuti, te je ostalo i dalje na Piroti 0:0.

Dvije minute kasnije Travnik je uspio da zatrese mrežu gostiju iz Zenice, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. I Čelik je u samom finišu prvog dijela imao šansu preko Međuseljca, ali promjene rezultata nije bilo.

Prvu šansu u nastavku meča imao je Čelik, ali je golman Travnika bio siguran. U 54. minuti prijeti Piljuga na drugoj strani, no gola na Piroti nije bilo.

Travnik je do prednosti mogao u 58. minuti nakon što je Durakovićev udarac sjajno odbranio golman Čelika.

Deset minuta kasnije Čelik je mogao da kazni Travnik za promašaje i dođe do prednosti. Gosti su odigrali sjajnu kontru, ali na kraju je golman domaćih uspio nekako da odbrani udarac i spasi svoj tim.

Travnik je novu veliku šansu imao u 73. minuti. Ponovo je pokušao Duraković, ali je i ovaj put Durmo uspio da spasi Čelik odličnom intervencijom.

Međutim, u 86. minuti nije bilo spasa za Čelik. U centru pažnje našao se Hamza Gasal koji je fantastično savladao Durmu za 1:0 i veliko oduševljenje na Piroti navijača Travnika.

Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice i Travnik je uspio da dođe do velika tri boda na oduševljenje navijača na Piroti.

izvor:sportsport.ba

foto:nkcelik-facebook