ZDK Planinarski susreti 2024.

Planinarsko-sportsko društvo “Poštar” Zenica organizovalo je danas manifestaciju “ZDK planinarski susreti 2024.“ a povod je Dan Zeničko-dobojskog kantona.

Ovo Planinarsko društvo želi da doprinese obilježavanju ovog značajnog datuma, a takođe da zajedno sa svim drugim planinarskim društvima koja rade i djeluju na području ZDK radi na jačanju prijateljskih i partnerskih međusobnih veza i promovisanju planinarstva na području kantona.

Cjelodnevna manifestacija  otpočela je okupljanjem planinarskih društava ispred istočne strane stadiona Bilinog polja gdje je u historijskom parku priređen kraći čas historije o Povelji Kulina Bana za koji je bio zadužen prof.dr. Amir Ismić, zlatni ljiljan. Uslijedio je defile sa zastavama planinarskih društava i kraća šetnja kroz Zenicu a potom polazak prema selu Popržena Gora-općina Kakanj i polazak pohoda planinarskom stazom od sela Popržena Gora do planinarskog doma Jedinci na planini Hum dužine  8 kilometara. Upriličen je i  ručak za sve učesnike,kao i  podjela zahvalnica i plaketa i na kraju kulturno-muzički program.

(Š.B.)

foto:Jasmin Imamović