Raspisan konkurs za smještaj sudenata u Studentski centar Zenica

Studentski centar u Zenici raspisao je konkurs za prijem domaćih i stranih studenata na smještaj i ishranu u akdemskoj 2024./25. godini.

“Kao i svake godine primamo 228 studenata, a 8 kreveta rezervisano je za studente, koji dolaze na razmjenu iz drugih zemalja, dok je 35 posto kapaciteta Centra namijenjeno je za ovogdišnje brucoše”, navodi direktorica Studentskog centra u Zenici, Nidžara Halilić-Čustović, napominjući da je cijena smještaja ostala na prošlogodišnjem nivou od 150 KM.

Uz smještaj, sutudenti smješteni u Studentski centar imaju i dva topla obroka dnevno, ručak i večeru, što sufinansiraju kantoni iz kojih studenti dolaze, a obroke će pripremati ponuđač, koji je kao najbolji izabran na prethodnom tenderu.

Vrijeme tokom i ovog ljetnog raspusta u Studentskom centru u Zenici iskorišteno je za obavljanje potrebnih sanacija i popravki

“Mi smo tokom cijele godine radili na tekućem održavanju Centra, a evo preko ljeta aktuelni su ostali radovi, za koje smo sredstva dobili od ZDK, a to su ove godine molersko-farbarski radovi u 24 sobe na posljednja dva sprata Studentskog centra, izmijenili smo roletne u učionici, napravili kutak za tv salu, dok u septembru slijedi i tender za vrata, te zamjena vrata u 40 soba, kao i nabavka dva velika bojlera,tako da stalno radimo na podizanju kvaliteta usluga i uslova za život  u našem Studentskom centru”, kaže Nidžara Halilić-Čustović, direktorica Studentskog centra u Zenici. (V.J.)