Gradonačelnik Kasumović primio predstavnike UGSR “Bistro” Zenica

Brojne ovogodišnje aktivnosti Udruženja građana sportskih ribolovaca “Bistro” Zenica, bit će upotpunjene narednog vikenda organizacijom 7. KUP-a  Grada Zenica,koje će se održati na stazi u Putovičkom polju u Drivuši, u subotu, 31. avgusta.

Očekuje se učešće 15 ekipa sa po 3 takmičara,a za najbolje pojedince i ekipe pripremljene su prigodne nagrade i priznanja.

Održavanje ovog takmičenja podržao je gradonačelnik Fuad Kasumović koji je danas primio članove rudovodstva ovog Udruženja koje ima preko 400 registrovanih članova.

Ovo je veoma aktivno Udruženje i smatram njihove aktivnosti društveno korisnim,stoga ćemo podržati održavanje KUP-a kao i narednu planiranu akciju jesenjeg poribljavanja,izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca “Bistro”, Mirsad Tuzlak najavio je i intenziviranje aktivnosti oko uređenja bazena,odnosno ribogojilišta i okoliša u njegovom okruženju na Bistričaku,koje bi trebala postati ugodna oaza za djecu sa posebnim potrebama.

Predstavnici ovog udruženja naišli su na razumijevanje gradske uprave oko zahtjeva za stručnu pomoć prilikom pripreme eko projekata kojima će se kandidovati za sredstva raznih nivoa vlasti. (Š.B.)