Gradonačelnik Kasumović i pomoćnica Mehmedić obišli završne radove na društvenom domu u Puhovcu

Gradska uprava Zenica na čelu sa Gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem realizuje nekoliko infrastrukturnih projekata na području Mjesne zajednice Puhovac. Jedan od tih projekata je i adaptacija društvenog doma koja je pri samom kraju.

Društveni dom u Puhovcu bio je u katastrofalnom stanju i mještani su tokom razgovora sa predstavnicima Gradske uprave, a s ciljem rješavanja prioritetnih problema delegirali ovo kao problem koji se treba što prije riješiti. Nakon neophodne pripreme radovi su počeli i ovih dana se privode kraju, a dom u Puhovcu je dobio jedan sasvim novi izgled.

Ja sam to obećao i evo vidite privodi se kraju. Negdje oko 230.000 maraka će koštati sve. Nova je vanjska i unutrašnja stolarija, energetski je efikasno utopljen, evo postavljeni su i ovi konvektori da se mogu grijati. Sala gdje obično imaju muziku je sređena da više u onoj sramoti ne budu. Lovci evo na spratu imaju prostorije, vjerovatno će i penzioneri imati svoje prostorije. Apsolutno ovo mjesto zaslužuje ovakav dom“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Naš sagovornik je iskazao nadu da će dom koristiti svi građani na veliko zadovoljstvo. Prilikom posjete gradonačelnika sa saradanicima kada je razgovarano o prioritetnim projektima mještani Puhovca su se žalili da je njihova mjesna zajednica malo zapostavljena. Adapacija društvenog doma, ali i neki drugi projekti koji su urađeni i koji će se tek raditi to negiraju.

Svi građani Zenice moraju znati, kada sam preuzeo grad bili smo maksimalno zaduženi. Ja sam prvo morao stabilizovati grad. 40 miliona smo dugova vratili, a građane Zenice nisam niti jednu marku zadužio, najlakše se zadužiti pa narod neka vraća. Idemo jedno po jedno, ovo je peti dom u Babinu koji 100 posto adaptiramo. Da li je trebalo ovo prije nekog drugog vjerujte mi da ne znam, kako koji projekat odnosno kako građani izaraze želju Gradska uprava im izađe u susret“, kaže gradonačelnik.

Prilikom službene posjete gradonačelnika, mještani Puhovca su iskazali interes da se adaptira društveni dom što je gradonačenik odmah prihvatio, kaže Denan Pašalić, sekretar za mjesne zajednice Babinskog sliva.

Kao što vidite radovi se privode kraju. Od krovnog pokrivača, stolarije, elektro i vodovodnih instalacija, odnosno u potpunosti je rekonstruisan društveni dom u Mjesnoj zajednici Puhovac i ovo je četvrti ili pet dom u Babinskom slivu i u narednom periodu ćemo nastaviti aktivnosti na adaptaciji i rekonstrukciji društvenih domova na ovom području“, kaže Pašalić.

Društveni dom u Puhovcu je izgrađen prije 50-ak godina i bio je u jako lošem stanju. Adaptacijom on će otvoriti mnoge mogućnosti mjesnoj zajednici, udruženju žena, omladini, lovcima, penzionerima i svim drugim građanima koji imaju potrebu za društvenim životom. (N.G.)