Uz podršku Gradonačelnika Fuada Kasumovića održan centralni dio 6. Dana planinara Zenice

U organizaciji Gradskog planinarskog saveza i pod pokroviteljstvom Grada Zenica i Gradonačelnika Fuada Kasumovića i u tehničkoj realizaciji planinarskih društava Mladost i Čolan ovog vikenda na Lastavici se održavaju 6. Dani planinara Zenice.

U okvoru ovog događaja predviđeni su razni sadržaji od planinarskih tura, druženja, sportskih takmičenja.

Poseban program organizovan je za djecu koja su pješačila od Postojna do Lastavice, a organizatori su se potrudili da svima njima obezbjede planinarski ruksak.

Veoma mi je drago što smo se danas našli ovdje na Lastavici i posebno mi je drago što je na ovim šestim GPS susretima došla omladina, djeca mlađa od 18 godina koji su bili nagrađeni. Gradonačelnik Fuad Kasumović je sve njih nagradio ruksakom. Bilo je tu još građana Zenice i svima se zahvaljujem što su došli da uveličaju ovaj naš događaj”, kaže Sead Alijagić, predsjednik PD Mladost Zenica.

Sead Alijagić, pred. PD Mladost

 

 

 

 

 

Alijagić kaže da je na njegovo veliko zadovoljstvo tokom današnjeg dana koji je bio i centralni dan obilježavanja Dana planinara Zenice sve proteklo u najboljem redu.

Sve je proteklo u najboljem redu i sve one tehničke stvari kao što su ručak za sve prisutne i svi su bili zadovoljni i bilo nam je lijepo i nastavit ćemo druženje do zore”, završava Alijagić.

Gradska uprava i gradonačelnik su bili pokrovitelji ovog događaja. Svim mlađim od 18 godina koji su pješačili obezbjeđen je ruksak, kaže oprvi čovjek grada.

Presretan sam što sam danas prisutan ovdje na šestom planinarskom susretu koji organizuje Planinarsko društvo Čolan i Planinarsko društvo Mladost. Grad Zenica svake godine pomaže planinarska društva. Ove godine smo kao i prethodnih godina svakom djetetu mlađem od 18 godina podjelili planinarski ruksak kako bi zavoljeli prirodu. Zahvaljujem se Čolanu i Mladosti kao i Gradskom planinarskom savezu”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Fuad Kasumović, gradonačelnik

 

 

 

 

 

Najmlađi su se u velikom broju odazvali ovom pohodu u okviru manifestacije Dani planinara Zenice.

Ja sam šetala i bilo mi je puno lijepo”, kaže simpatična petogodišnja Zara Bujak.

Zara Bujak

 

 

 

 

 

Danas sam išao na Lastavicu, šetao sam sa vodićem Ratkom, bilo mi je lijepo i lijepo mi je bilo kad smo dobili ruksake”, kaže desetogodišnji Adi Omić.

Adi Omić

 

 

 

 

 

Meni je iskreno drago što sam došao ovdje na Lastavicu. Posebno se zahvljujem svojim drugovima kao i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću kao i mom drugu Amaru, on je ovdje sa nama. Meni je iskreno drago da je ovakva atmosfera, da nismo u kući sa mobitelima nego da smo napolju slobodni”, kaže jedanaestogodišnji Faris Bajramović.

Faris Bajramović

 

 

 

 

 

Oni koji budu željeli večeras će ostati na platou Lastavice, a trodnevna manifestacija zvanično završava sutra. Boravak u prirodi svakom pojedincu donosi dosta toga dobrog i zato je podrška Gradske uprave i Gradonačelnika Fuada Kasumovića organizaciji ovakvog događaja za svaku pohvalu jer bez te podrške teško bi se ovako kvaliteno organizovala manifestacija Dani planinara Zenice. (N. Glibo)