Čelik sezonu otvara utakmicom protiv Goražda

Sutrašnjom utakmicom sa ekipom Goražda nogometaši Čelika započinju novu sezonu Prve lige Federacije BiH. Tim povodom danas je održana press konfernecija na Blinom polju.

“Cilj su nam tri boda odmah na početku. Vidjeli ste da imamo mladu ekipu, drago mi je zbog toga. Radna je i etički na nivou. Neki juniori su se malo borili s fizikom pa su otišli na posudbu ali vratiti će nam se. Prijelazni rok smo odradili najbolje moguće, ne mogu reći da sam nezadovoljan. Volio bih da imamo još jednog igrača u veznom redu koji bi ovoj djeci donio dodatnu sigurnost. Hamza Martinović je malo rovit, vidjet ćemo kako će se sutra osjećati i hoće li nastupiti”, kazao je šef stručnog štaba Dario Damjanović, te dodao da je roster, iako je otišlo nekoliko igrača, dovoljno kvalitetan za bolji rezultat nego u prethodnoj sezoni.

Kapiten Kenan Horić je kazao da se nada da će u što skorijem periodu biti u konkurenciji.

“Energija i atmosfera je na visokom nivou. Očekujem da sutra uđemo bez opterećenja u utakmicu. Goražde respektiramo, ali u uz pomoć velikog broja naših vjernih navijača očekujem pobjedu”, dodao je.

Utakmica se igra sutra na Bilinom polju sa početkom od 18 sati. Ulaznice su u prodaji po cijenama zapad 7 KM, istok 6 KM i jug 5 KM. (N.G.) Mi