Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa glavnim imamom efendijom Kobilicom

Prijem za glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Zenica, magistra Sumedina ef. Kobilicu, organizovan je danas u kabinetu gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića. Razgovarano je o infrastrukturnim projektima.

Uz ocjenu da je dosadašnja saradnja bila uspješna, gradonačelnik Kasumović je nakon sastanka izjavio kako ga je glavni imam upoznao sa najvažnijim infrastrukturnim projektima koje Medžlis islamske zajednice planira realizovati u narednom periodu.

„Razmijenili smo mišljenja i obje institucije će pomoći jedna drugoj, a i mi lično da se ti ciljevi ostvare u budućnosti“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

 Sumedin ef. Kobilica kaže kako je današnji susret sa gradonačelnikom prije svega iskoristio da se zahvali gradskoj upravi i njemu lično za podršku u realizaciji dosadašnjih projekata na području Medžlis islamske zajednice Zenica.

“Razgovarali smo o budućim infrastrukturnim projektima Medžlisa islamske zajednice Zenica te njegov saradnji sa gradskom upravom. Naišli smo na razumijevanje gradske uprave i nadamo se, ako Bog da, u skorijoj budućnosti imati još bolju saradnju“, kazao je efendija Kobilica.

Na današnjem susretu je obostrano konstatovano kako je materijalna podrška gradske uprave razvoju i unapređenju infrastrukture džemata kontinuirana što je ocjenjeno kao vrlo pozitivna praksa. (D. Travar)