Ženska nogometna selekcija sutra na Bilinom polju dočekuje Portugal

Ženska nogometna “A” selekcija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati pretposljednji meč grupe B3 kvalifikacija za odlazak na Evrospko prvenstvo.

Zmajice će na Bilinom polju dočekati selekciju Portugala. Što se tiče pripremnog dijela selektor Selever Hodžić kaže da je protekao bez većih problema i da su igračice spremne za sutrašnji meč.

Jedna čekamo sutrašnju utakmicu protiv Portugala. Još danas ćemo na treningu neke finese doraditi. Portugal je ozbiljna ekipa koja je redovna na Evropskim i svjetskim prvenstvima. Dobra ekipa koja tehnički dobro igra i koja voli da ima loptu u nogama, ali ja očekujem da će naša selekcija biti agresivna, borbena i jedva čekamo utakmicu“, kazao je selektor Hodžić.

Kapitenka Milena Nikolić kaže da im je dobro poznato kako igraju Portugalke i da imaju plan kako im se sutra suprostaviti.

Imaju specifičan karakter, igraju agresivno, tehnički su jako dobro potkovane i mi moramo isto tako odgovoriti agresivnošću, da budemo kompaktni i disciplinovani u igri kako bi stvorili neke prilike. Ukoliko dođem u gol šansu sigurno da ću učiniti sve da postignem gol i da pomognem u svojoj ekipi kako bi što bolje odigrali i iznenadili Portugal” kaže naša kapitenka.

U sutrašnjem meču na velikim iskušenjima će posebno biti zadnja linija naše selekcije. Svjesna je toga i Melisa Hasanbegović.

Svima nama je jako doboro poznata Portugalska selekcija, ne bih se osvrtala na njih. Na nama je fokus i onoliko koliko budemo fokusirane, agresivne i kompaktne vjerujem da ćemo odgovoriti Portugalu jer igramo na našem terenu“, kazala je Melisa.

Sutra od 19 sati na Bilinom polju ženska nogometna selekcija BiH igra protiv Portugala. Do sada su zmajice u Zenici uvijek imale dobru podršku sa tribina i vjerujemo da će i sutra biti tako. (N.G.)