Započela rekonstrukcija društvenog doma u Mjesnoj zajednici Puhovac

U Mjesnoj zajednici Puhovac, započeti su značajni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji društvenog doma.

Ova inicijativa se odvija u sklopu sveobuhvatnog investicionog održavanja društvenih domova u Zenici, s ciljem potpunog osvježenja i modernizacije ključnih infrastrukturnih elemenata.

Projektom je predviđena kompletna revitalizacija društvenog doma, što uključuje sanaciju i zamjenu krova i stolarije, kako unutrašnje, tako i vanjske, te prilagodbu prilaznog stepeništa. Dodatno, planira se unapređenje toplotne izolacije novom fasadom i renoviranje unutrašnjosti objekta prema specifičnim zahtjevima i potrebama Mjesne zajednice, s poštivanjem najnovijih standarda u građevinarstvu.

Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 215.722,97 KM sa PDV-om, a nakon transparentnog otvorenog postupka javne nabavke, za izvođača radova izabrana je firma „SIGMA-SK“ d.o.o. Zenica. Stručni nadzor nad realizacijom radova povjerava se Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica. Rok za završetak svih aktivnosti postavljen je na 90 radnih dana.

Očekuje se da će završetkom ovih radova doći do značajnog unapređenja kulturnih i zajedničkih aktivnosti koje se odvijaju u prostorijama društvenog doma, čime će se direktno doprinijeti boljoj kvaliteti života mještana.

Ovaj projekat predstavlja jedan od koraka ka modernizaciji infrastrukture i unapređenju socijalnih interakcija u lokalnoj zajednici, istovremeno naglašavajući važnost ulaganja u održavanje kulturnih i društvenih centara kao srca zajednice.