Održan odbojkaški turnir u organizaciji OK Čelik-Volley

Odbojkaški klub “Čelik-Volley” u saradnji sa JU Zavodom za bolesti ovisnosti ZDK, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kao i MUP-om ZDK, je organizovao odbojkaški turnir povodom 26. juna – Međunarodnog dana borbe protiv zloupotreba droge pod nazivom “UVIJEK POSTOJI IZBOR – Biraj sport”.

Prije početka turnira primarius doktor Amir Čustović, specijalista neuropsihijatar i direktor Zavoda za bolesti ovisnosti Zenicko-dobojskog kantona i docent doktor Meliha Brdarević-Šikić, šef Odjeljenja za prevenciju i savjetovanje su održali jedno uvodno predavnje na temu Prisustvo droge medđu mladima. Nako završenog predavanja uručene su odbojkaške lopte za Odbojkaški klub  Čelik Volley Zenica.
Ekipe učesnice na turniru: OK“Čelik-Volley”Zenica, OK“Ilidža”Ilidža, OK“Bosna”Kalesija, OK“Kakanj 78”Kakanj, OK“Bosna”Sarajevo OK“7Lukavac”Lukavac OK“Gradina Termoplast”Srebrenik.
Nakon odigranih utakmica prvo mjesto je zazuzela ekipa Ok Bosna Kalesija, drugo OK 7 Lukavac treće OK Bosna Sarajevo četvrto OK Celik- Volley, peto Ok Ilidža, šesto OK Gradina Termoplast i sedmo Ok Kakanj.
Iz uprave ovog mladog ali veoma dobro organizovanog kluba su istakli da su ove godine podigli ljestvicu više u svi segmentima turnira. Odigrane su odlične utakmice gdje je publika uživala u odbojkaškim vještinama mladih odbojkaša i na taj način je prikazano i pokazano da u BIH ima zaista mnogo odbojkaških talenata. Može se istaći da je na ovom turniru bilo prisutno oko 150 mladih odbojkaša. Zelimo da naš Grad u budućnosti ima kvalitetnu mušku odbojkašku ekipu i ovom prikom pozivao dječake da nam se pridruže i zajedno nastavimo na stvarnju odbojkaških asova. Iz uprave kluba navode da je sva odbojkaška oprema ( majice , dresovi ,trenerke) putovanja potpuno besplatna.