Počinje sezona godišnjih odmora, evo gdje su najpovoljnija ljetovanja

Sezona je godišnjih odmora, a za građane Bosne i Hercegovine jadranska obala je i dalje najprivlačnija destinacija.

“Hrvatsko primorje odnosno Makarska rivijera je sigurno najatraktivnija destinacija za naše građane i uvijek je u samom vrhu potražnje, ali ne zaostaju ni Albanije i Turska. Najpovoljnija ljetovanja odnosno aranžamni od četiri do sedam noćenja sa prevozom su i dalje u Crnoj Gori, Albaniji i Turskoj”, kazala nam je Aida Alispahić, radnica u jednoj od zeničkih putničkih agencija.

U odnosu na ranije godine sve više je građana koji su zainteresovani za neke dalje zemlje, a samim tim i skuplje. – U našoj ponudi ove godine imamo zabavu za cijelu porodicu Gardaland, Toskana i čari Italije. Proširili smo ponude ove godine i smatram da svako, zavisno od želja ali i mogućnosti, može izabrati lijep i nezaboravan godišnji odmor, ističe Alispahić.

Prema procjenama agencije, prosječna četveročlana porodica za četiri dana ljetovanja u Crnoj Gori trebala bi izdvojiti do hiljadu konvertibilnih maraka, dok je za šest dana u Turskoj potrebno izdvojiti duplo više odnosno dvije hiljade konvertibilnih maraka. Svakako su kao i ranijih godina atraktivna kraća odnosno vikend putovanja kao i neizostavne destinacije u našoj zemlji. Putničke agencije su pripremile bogate ponude i, kako vole reći, za svačiji džep. Ukoliko ipak odlučite ljeto provesti na vrućem asfaltu, spas od ljetnih vrućina potražite u obližnjim izletištima ili u miru svog doma. U današnjim turbulentnim vremenima ionako je važno samo da se odmorite od svakodnevnice.  (B.D.)