U četvrtak 46. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Gradsko vijeće Grada Zenica održat će 46. redovnu sjednicu u četvrtak, 20. juna 2024. godine, s početkom u 11,00 sati, u velikoj sali Grada Zenica na Trgu BiH 6. Na sjednici će se razmatrati osamnaest tačaka dnevnog reda, među kojima je i Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za period 01.01.-31.03.2024. godine.

Vijećnici će analizirati prijedloge odluka o načinu i uslovima prodaje gradskog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni “Zenica 1” putem licitacije, kao i o prodaji putem neposredne pogodbe radi oblikovanja građevinske čestice. Također će se razmatrati prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju lokalne ceste Pojske – Rebrovac u K.O. Pojske.

Na dnevnom redu je i prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti JP “ZENICAGAS” d.o.o. Zenica za izgradnju primarnog distributivnog gasovoda na parceli u vlasništvu Grada Zenica.

Bit će predstavljeni izvještaji o radu javnih preduzeća i ustanova: JP “RTV Zenica” d.o.o. Zenica, JP “Parking servis” d.o.o. Zenica, Privrednog društva “Regionalna deponija Mošćanica” d.o.o. Zenica, JP “Tržnica” d.o.o. Zenica, JP “Grijanje” d.o.o. Zenica, JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica, JP “Gradsko groblje” d.o.o. Zenica, JP “ZENICAGAS” d.o.o. Zenica, te izvještaji o radu Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o. Zenica i Gradskog pravobranilaštva Zenica.

Kao posljednje tačke dnevnog reda najavljeno je davanje saglasnosti na Sporazum o zamjeni parcela – Zona Jug, kao i davanje saglasnosti na Sporazum sa Željezarom Zenica.

Sjednica će biti otvorena za medije uz prethodnu najavu, u skladu s ustaljenom praksom.