Veliki uspjeh takmičara PK Shadows na turniru u Sloveniji

Na nedavno održanom prestižnom plesnom takmičenju u Mariboru u Sloveniji Plesni klub Shadows osvojio je deset prvih mjesta, pet drugih i četiri treća mjesta.

U izuzetno jakoj konkurenciji na kojoj je nastupilo ukupno osam država i više od dvije hiljade plesača ovo je veliki uspjeh za zenički klub. – Iako je bila izuzetno jaka konkurencija možemo reći da smo druge ostavili u sjeni našeg uspjeha. Osim medalja ostavili smo sjajan estetski dojam jer imamo krasne kostime koje naše plesačice i plesači znaju nositi i “iznijeti” te je publika bila uistinu oduševljena svakim našim nastupom. Za mene kao trenera to je bilo nešto posebno. Prva mjesta su prva, ali poseban doživljaj u srcu je kada vidite na koji način publika reaguje na vaše takmičare i na to sam izuzetno ponosan, priča Semir Šerić Šera, osnivač i trener Plesnog kluba Shadows koji već duže od tri decenije priča jednu od najljepših zeničkih priča.

U ovom klubu će vam od onih najmanjih do najstarijih reći kako su kao jedna velika porodica. Ovdje se trenira, smije, priča, plače i tu su svi kao jedno. Hana Šišić je šesnaestogodišnja djevojka koja već osam godina trenira u Shadows-u. – Ovo je drugi put da nastupan na ovom velikom takmičenju u Mariboru. Imale smo dvije formacije i osvojili smo dva prva mjesta. Veliki je to uspjeh na koji sam jako ponosna, divno smo se proveli, stekli nova iskustva i poznanstva. Ponosna sam na svog trenera, klub i sve naše plesače i plesačice i svaki dan ovdje mi je jedno novo iskustvo, priča nam Hana.

Jedan od najmlađih u ovom klubu je osmogodišnji Jan Grbavac. – Treniram godinu dana i na takmičenju u Mariboru osvojio sam dva prva mjesta. Bilo mi je jako lijepo družiti se sa ostalim članovima našeg kluba, ali i upoznati nove prijatelje, skromno i stidljivo nam priča mali Jan.

Osim trenerskih i sudijskih obaveza koje je trener Semir Šerić Šera preuzeo upustio se na ovom posljednjem takmičenju i u još jednu avanturu. – Sa svojim sjajnim Shadows salsa timom odlučio sam da plešem i takmičim se i nimalo iznenađujuće osvojili smo prvo mjesto i moram vam priznati da smo bili sjajni. Teško je pričati o sebi i klubu kada plešete duže od 30 godina . Mi uvijek plešemo na najvišem nivou. Možda nismo uvijek najbolji, ali smo uvijek među najboljima . Ono što je najbitnije u cijeloj priči jeste da gdje god da odete svi znaju za Shadows, Zenicu i  Bosnu I Hercegovinu, ponosno ističe Šera.

Amna Mlinarić je dugogodišnji član Plesnog kluba Shadows sa ostalim članovima svoje porodice. – Moj suprug, sin i kćerka već dugi niz godina treniramo ovdje. Mi plešemo Salsu i Bačatu ples. Uz podršku našeg trenera odlučili smo naše plesove podići na viši nivo, odnosno staviti sebe na jedno iskušenje. Prijavili smo se na takmičenje u Sloveniji, otišli sa ovom predivnom ekipom i osvojili prvo mjesto. ponosna sam na cijeli klub i na sve naše uspjehe. Mi smo ovdje u klubu kao jedna velika porodica i stoga pozivam sve mlađe i starije kao i one što govore da imaju “dvije lijeve noge” da dođu i uživaju sa nama, ističe Amna.

U ovom klubu nema predaha. Sa treninzima nastavljaju jer, kako ističu iz ovog kluba, slijede nova takmičenja, a u pregovorima su i za jedno veliko i posebno takmičenje koje planiraju organizovati u Zenici. O tome će govoriti kada dođe za to vrijeme, a do tada će nastaviti plesom i osmijehom pričati najljepše priče iz Zenice.   (B.D.)