Uskoro počinje rekonstrukcija ceste kroz naselje Klopče

Predstavnici Grada Zenice, mjesne zajednice Klopče i izvođača radova danas su dogovorili posljednje detalje rekonstrukcije ceste kroz naselje Klopče.

Radovi bi trebali početi za nekoliko dana i nakon završetka Klopče bi trebalo biti puno bolje mjesto življenja nego što je bio slučaj do sada. Nakon pripremnih radova koji su trajali u proteklom periodu, za nekoliko dana počinju radovi na rekonstrukciji ceste u Klopču. Planirana je rekonstrukcija kompletne dionice kroz Klopče, od ulaza sa ulice Bistua Nuova do platoa ispred džamije. Radit će se cesta dužine 1.490 metara, sa površinom asfalta od oko 200.000 kvadratnih metara. U sklopu rekonstrukcije biće urađen i sistem odvodnje oborinskih voda.

Vidio sam malo po društvenim mrežama da je narod malo nervozan, ali čekali smo ljepše vrijeme i evo u naredna dva, tri dana ćemo početi asfaltiranje, kanal ćemo zatrpati i staviti cijevi, proširiti cestu i da imaju normalan prilaz u Klopče. Danima po društvenim mrežama nas prozivaju, ali morali smo čekati ljepše vrijeme“, kazao je Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice.

Mi smo se u mjesnoj zajednici aktivirali da uz podršku mještana pomjerimo malo ograde da cesta bude šira i da napravimo sebi ambijent. Kada smo sve pripremili evo za nekoliko dana počinju radovi i da napokon i mi u Klopču riješimo taj veliki, dugogodišnji problem, kažu predstavnici mjesne zajednice.

Pričamo o glavnom putu u Klopču kojim se saobraća i autobuska linija. Čekali smo da počnu ovi radovi pa da taj datum proglasimo danom Klopča. Nadam se da će svi biti zadovoljni“, kaže Sefedin Hrustić, predsjednik MZ Klopče.

Bespredmetno je govoriti šta će realizacija ovog projekta značiti za mještane Klopča.

Svi nam kažu vama u Klopču je fino, ali brate onaj put…eh sad da skinemo taj narativ na opće zadovoljstvo građana“, dodao je Hrustić.

Nakon uvođenja izvođača u posao planirano je da kompletani radovi budu završeni u narednih 45 do 60 dana. Iz mjesne zajednice, ali i gradske uprave pozvali su stanovništvo Klopča na strpljenje jer će tokom izvođenja radova dolaziti do obustave saobraćaja. (N.G.)