Odlični nastupi takmičara Taekwondo akademije Jale

U nedelju 21.04.2024 takmičari Taekwondo akademije Jale nastupili su na taekwondo Prvenstvu FBiH i Međunarodnom turniru Bosna-Rudar Open.

Nastupili su sa šest takmičara u borbama na prvenstvu FBiH (tri u juniorskoj i tri u konkurenciji mlađih kadeta) i nastupili su sa četiri vrtićanca na prvenstvu Bosna-Rudar Open.

Ostvarili su sjajune rezultate: Prvenstvo FBiH: 1 zlatna medalja Ilhan Karić mlađi kadet (državni i federalni prvak), 2 srebrene medalje: Adina Kobilica (juniorska državna i federalna viceprvakinja), Semil Karić (Državni i federalni viceprvak u konkurenciji mlađih kadeta), 2 bronzane medalje: Senad Husetović – junior, Eman Patković – mlađi kadet. Bez plasmana je bio junior Arman Ibrahimi, ali je pružio jako dobru borbu. Tri mlađa kadeta su se popeli na pobjednički tron i osvojili pehar i ekipno drugo mjesto. I za ovu godinu su potvrdili da su među najboljima i aktuelni su ekipni državni prvaci BiH i ekipni viceprvaci FBiH.

Međunarodno prvenstvo Bosna-Rudar Open: 4 vrtićanca su bili također sjajni i osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju. Davud Mujanović zlatna medalja, Malik Šabanović zlatna medalja, Zubejr Šabanović bronzana medalja, Emir Alić je ostao bez plasmana ali je pružio jako dobru borbu.